Zaproszenie na Gęsinę św. Marcina

Szanowni Państwo,
mamy przyjemność zaprosić na niezwykłe wydarzenie kulinarne w Polanicy-Zdrój
w Restauracji Ziołowej Hotelu Medical Sensus. www.medicalsensus.pl

Mamy dla Państwa podwójne zaproszenie na tę imprezę.
Kto wyśle zdjęcie wykonane przez siebie na nasz mail zdjecia@noworudzianin.pl
(tematyka dowolna – mile widziane pejzaże – zwłaszcza noworudzkie, zdjęcia zwierząt, ludzi, pasje i inne) oraz…

1. Polubi naszą stronę na Facebooku dostępną tutaj:
www.facebook.com/Noworudzianin/

2. Udostępni wydarzenie opublikowane tutaj: www.facebook.com/events/2078796455677410/ na swojej osi czasu i kliknie „wezmę udział”.

3. Napisze w komentarzu pod powyższym wydarzeniem (lub zdjęciem promującym) imię osoby z którą chce wybrać się na to wydarzenie kulinarne.

Najciekawsze zdjęcie wybierzemy w czwartek 9 listopada 2017 r.
Zweryfikujemy warunki, które należało spełnić. Poinformujemy zwycięzców oraz Państwa.
Nagroda w postaci specjalnego biletu wstępu będzie do odebrania w naszej redakcji w piątek 10 listopada 2017 r. do godz. 15.00.

MENU TEMATYCZNE:
Aperitif:
Poncz dyniowo-kumkwatowy z rozmarynem i crustą korzenną

Amuse bouche:
Pasztet z gęsich wątróbek podany na chałce z redukowanym kompotem z suszu oraz prażonymi orzechami

Przystawka:
Pierś z gęsi konfitowana z cydrem podana na sałatce z pieczonymi warzywami retro,olejem dyniowym i miodem Sudeckim

Zupa:
Krem rydzowy na consommé z gęsi
Prażone orzechy laskowe/chips z topinamburu/jarmuż

Danie główne:
Udko gęsi confit na modrej kapuście oraz pure dyniowo-cytrynowym podane z domowymi kluseczkami i sosem śliwkowym
Lub
Galantyna z gęsi faszerowana niepaloną kaszą gryczaną,śliwką,prażonym jabłkiem i kasztanami/podana na concasse buraczkowym z sosem pieczeniowo-rozmarynowym oraz tiulem z pieczonych ziemniaków

Wszystko to zostanie idealnie dopełnione deserem zaprezentowanym podczas live cooking`u prowadzonego przez Łukasza Majchrowskiego
„Cudowna dekonstrukcja Rogala Marcińskiego”

Zostanie on podany w nowej odsłonie:
Białe makóweczki, tafla z karmelizowanymi orzechami, Sablé oraz miód Sudecki podane z gorącym karobem i pomarańczową bitą śmietaną

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *